Rolluiken

Maak kennis met de Rolluiken die Uyen te bieden heeft, waaronder Roma Benelux en Smits

Rolluiken

Roma Benelux

Een rolluik van ROMA kan veel meer dan alleen omhoog en omlaag sturen. ROMA rolluiken zijn intelligente, op verzoek zelfs volautomatische producten voor bescherming tegen:

Inbraak

Een gesloten standaard rolluik zorgt voor een effectieve bescherming tegen ongewenste indringers. Roma heeft de optie om het rolluik zelfs uit te breiden met een veiligheidspakket inclusief versterkte onderlijst, verborgen geschroefde veiligheidsgeleiders en optilbeveiliging. Deze geven u mogelijk nog een betere nachtrust. Tahoma in combinatie met een bewegingsmelder, die bij detectie van personen voor het raam het rolluik volledig sluit, zou nog een extra aanvulling op de beveiliging van uw woning.

Zon- en warmtewering

ROMA rolluiken beschermen bewoners, inboedel en kamerplanten voor teveel zon- en UV-straling. Het rolluik voorkomt oververhitting van kamers door de warmte van buitenaf. Daarom is een rolluik voor het raam ook de meest efficiënte airconditioner voor uw huis.

Geluidsisolatie

Rolluiken bieden een niet te onderschatten, extra bescherming tegen buitengeluiden. De met hoogwaardig en milieuvriendelijk schuim gevulde lamellen zorgen door de prima geluidsisolerende eigenschappen voor een zeer goede nachtrust.

Investering

Een woning wordt meestal gebouwd om meerdere generaties te kunnen huisvesten. Investeren in hoogwaardige rolluiken is naast het geboden comfort een waardevolle investering voor uw huis. Met name de slechte invloed van het weer op raampartijen wordt door middel van rolluiken sterk teruggedrongen.

Kleuren

ROMA heeft standaard, net als bij de ritsscreens 209 kleuren in het assortiment. Zowel structuur, mat als zijdeglans kleuren zitten in het standaard assortiment. Afhankelijk van het type lamel zijn tot wel 23 kleuren standaard.

Kenmerken
Rolluiken

Smits

Een aluminium rolluik van Alulux kent vele eigenschappen waarmee u uw voordeel doet. Een rolluik van Alulux beveiligt uw bezit, biedt privacy, veiligheid en rust en isoleert uw woning.

Kasten en lamellen

De meest toegepaste vorm is afgeschuind, maar ook een rechte of ronde kast behoort tot de mogelijkheden. De grootte van de kast is afhankelijk van de afmeting van het rolluik.

Geleiders en onderlijsten

Alulux werkt uitsluitend met hoogwaardig zelf geproduceerde geleiders en onderlijsten.

De geleiders van Alulux zijn ‘Silent Fin’ geleiders. Deze bevatten speciale borstels die licht- en luchtdoorlaat beperken. De lamellen zijn zodoende beschermd tegen beschadiging en maken minder geluid bij het openen en sluiten. Qua onderlijsten heeft u keuze uit verschillende opties. Het uiterlijk ervan is verschillend, de functie niet.

Bediening

Naast de traditionele handbediening, die nog steeds zeer doeltreffend werkt, is elektrische aansturing de nieuwe norm.

Zo zijn er bijvoorbeeld muurschakelaren maar ook afstandsbedieningen. Hiermee kunt u zelfs meerdere rolluiken (tegelijk) aansturen. Uw rolluiken kunnen ook aangesloten worden op een home-domotica systeem.

Kenmerken
Smits rolluiken

Alulux

Alulux CD 942

Alulux CD 942, het meest geavanceerde rolluik uit het Alulux assortiment. De lamel is zeer stevig en stabiel dankzij het speciaal ontwikkelde rode schuim, 20% harder, 11% hogere weerstand en 15% hogere torsieweerstand dan een standaard lamel. Met het CD 942 rolluik bent u dus nog beter beschermd tegen invloeden van buitenaf.

De levensduur van het rolluik wordt dankzij het rode schuim significant verlengd, waardoor u nog langer kunt genieten van de vele voordelen die dit rolluik biedt.

Het CD 942 rolluik is leverbaar in 28 kleuren, waarvan 14 standaard en 14 speciaalkleuren. Andere kleuren gaan op aanvraag.

Kenmerken Alulux CD 942

Alulux CD 135

De kast van het Alulux CD 135 rolluik is tot wel 40% kleiner dan een standaard rolluikkast. Het pantser is opgebouwd uit lamellen van 35mm, waardoor de oproldiameter aanzienlijk kleiner is. De CD 135 is dan ook uitermate geschikt voor toepassing in een nis of koof, zoals bij dakkapellen.

Het CD 135 rolluik wordt standaard uitgevoerd met de Silent Fin zijgeleider en mini (rechte) onderlijst. De Silent Fin geleiders met borstel reduceren het geluid van de bewegende lamellen en weren evenals de licht- en luchtdoorlaat.

Standaard verkrijgbaar in 11 kleur, op aanvraag is iedere RAL-kleur mogelijk. De juiste combinatie maakt dat het rolluik perfect bij de kleur van uw kozijn of gevel past.

Kenmerken Alulux CD 135

Alulux CD 942 / CD 135 Solar

Solar rolluiken, onze vertrouwde producten uitgerust met de zon aangedreven techniek genaamd Solar.

Solar rolluiken hebben een op de kast gemonteerd zonnepaneel dat zonkracht omzet in zonne-energie. Dit betreft 100% van de energietoevoer van de motor. Géén extra stroomkosten, géén extra bedrading en géén doorvoer in de muur.

Aangezien stroom geen issue meer is bespaart u zelfs dubbel op energie. Door de isolerende eigenschappen van de lamellen profiteert u, zowel in de zomer als winter, van een beter binnenklimaat. Het maakt onze Alulux Solar rolluiken uiterst duurzaam.

Verkrijgbaar in zowel de CD 135 en CD 942 variant, met ruime keuze aan standaardkleuren. Zo stelt u uw Solar rolluik zelf samen naar eigen keuze.

Kenmerken Alulux CD 942 / CD 135 Solar
Rolluiken

Impressie